Har du ett stort intresse för fiske och är en tävlingsmänniska kanske tävlingsfiske kan vara någonting att satsa på? Tävlingsfisket genomförs i en mängd olika grenar och i de allra flesta genomförs SM-tävlingar varje år.

Tävlingsgrenar

Fisketävlingar sker i olika sportfiskemetoder som till exempel traditionellt mete och internationellt mete. Tävlingar i mete går ofta ut på att under en begränsad tid försöka få upp så mycket fisk som möjligt, mätt i vikt. Platsen du metar ifrån avgörs genom lottning. Liknande tävlingar sker i pimpel eller pimpel med mormyska, som är en speciell typ av bete. Flugfiske och trollingfiske är också tävlingsgrenar som baseras på olika sportfiskemetoder. Trollingfiske innebär att man drar ett eller flera beten efter en båt.

Ett annat populärt sätt att tävla i fiske är i grenarna abborre och gädda. Där avgörs vinsten på längden eller vikten på fisken. Det gäller alltså att dra upp den största fisken. Dessutom kan man också tävla baserat på olika typer av vatten som havsfiske och kust & sjö-fiske.

SM-tävlingar

I år kommer en mängd SM-tävlingar i fiske gå av stapeln. Bland annat i grenar som mormyska, mete, laxtrolling och fluga. Det finns ett aktivt intresse för sportfiske och tävlingsfiske i Sverige och är man intresserad är det alltid värt att prova.