Du behöver inte lämna landet för en naturskön upplevelse. Sverige är känt för att vara rikt på natur. Vi kan också stoltsera med den unika allemansrätten. Att upptäcka vad det egna landet har att erbjuda av natursköna fiskeupplevelser kan kännas både givande och spännande. Dessutom sparar du både på pengar och miljön. Se bara till att införskaffa fiskekort där det behövs.

Natursköna Norrland

De häftigaste naturupplevelserna i Sverige hittas i den norra delen av landet. Samma sak gäller fisket. Även om all natur bjuder på skönhet är det något visst med vidderna uppe i Norrland.

Ekopark Käringberget är en naturpark i Västerbotten. Där hittar du bland annat den södra delen av Lögdeälven som kan bjuda på lax och öring. Naturen är vacker men älven kan vara lite svårare att fiska i och är populär bland sportfiskare.

Idsjöströmmen bjuder på lite lättare fiske av bland annat harr, medan du njuter av den sköna naturen.

I Västerbotten hittar du också Ängsstugans fiskecamping. Fisket i Ängesån passar speciellt bra för flugfiske och vildlax är vad du vill ha på kroken. Det är bekvämt att bo på campingen och fiska. Andra campingar som lämpar sig för naturskönt fiske i Norrland är Miekaks fiskecamping.

Övriga landet

I Västergötland ligger naturvårdsområdet Halleberg och Hunneberg. Området är känt för sin imponerande natur och för att hysa den kungliga älgjakten. Ett säkert kort för dig som fritidsfiskare med god tillgång på abborre och gädda.

Om du letar efter en ekopark som ligger lite närmare Stockholm har du Ekopark Malingsbo som ligger i Malingsbo-Kloten i Bergslagen. Området bjuder på stora barrskogar och ett tiotal lättillgängliga fiskevatten. Perfekt för nybörjaren. Här kan du fånga öring och regnbåge.