Det finns enkla fisketurer och det finns lite mer speciella fisketurer. Ibland kan det där lilla extra skapa en fiskeupplevelse som alla inblandade kommer minnas under väldigt lång tid. Ett exempel är att överraska fiskekompisarna med ett bastutält, något som med all säkerhet kommer uppskattas. ”Bastutält?” undrar du, men här ska vi förklara precis vad det är.

Mångsidigt tält och kamin

Bastutält är en typ av tält som har flera olika användningsområden. Det kan verka som arbetsbod, jakttält eller en plats där du kan hålla dig varm under fisketurer eller vandringar. Sedan kan det såklart också användas som bastu, något som verkligen kan förgylla vilken friluftstur som helst. Är du ute och fiskar och blir kall och kanske till och med lite blöt så blir det extra härligt att sätta dig i bastutältet efteråt för att värma upp dig.

Ett bastutält består av ett yttre tält som finns i olika storlekar. Den största varianten kan delas i två sektioner, vilket gör att den första delen till exempel kan användas som litet omklädningsrum. I delen som ska värmas upp sätts en specifik kamin som kan användas för att värma tältet till en behaglig temperatur alternativt alstra ännu mer värme för att tältet ska kunna användas som bastu. Det går också att använda kaminen som en platta att laga mat på då den övre plattan har plats för en mindre stekpanna eller gryta. Lägger ni istället stenar på plattan hjälper det till att hålla värmen i ert bastutält under en längre tid.

Skapa nya fiskeminnen med vännerna

Eftersom allt som inkluderas i ett bastutält lätt kan transporteras är det smidigt att ta med sig på fisketuren, men fungerar också som en härlig liten inrättning i trädgården. Tältet går att använda året runt så länge det inte kommer för mycket snö, vilket gör det både mångsidigt och värt investeringen.

Att överraska dina fiskekompisar med ett bastutält på er nästa tur lär skapa både härlig häpnad och glädje, speciellt om ni ska stanna ute över natten. Då kommer ett bastutält kunna värma er, stärka gemenskapen och även ge er möjligheten att på ett smidigt sätt kunna steka er fångst och äta gott med hjälp av kaminen. Skapa fullt med nya minnen när du och dina vänner ger er ut på era fiskeäventyr; glädjefyllda minnen som kommer följa er genom hela livet.