Friluftsliv är inte för alla. Men om du behöver en paus i vardagen och en anledning att komma ut i friska luften kan fiske vara ett givande alternativ. De som är ovana att vara ett med moder natur kan behöva lite tid och uppmuntran.

Fiske för kropp och själ

Att fiska gör att kroppen hålls i rörelse. Både promenaden dit och hem, att hålla ett metspö eller håva in en fisk ger en naturlig motion som gör att vi lever längre och håller oss friskare. Naturen har en helande kraft och forskning visar att vistelse i naturen minskar stressnivåerna och ökar den kognitiva förmågan. Att fiska är en aktivitet som gör det möjligt att spendera timmar ute i den friska luften. Något som hjälper till att öka livslängden och livskvalitén.

Lyssna på en podcast, ta med en vän

Om det inte räcker med att lyssna på fågelsången kan man alltid lyssna på sin favoritpodcast eller varför inte ta med en vän? Att samtala i lugn och ro medan flötet guppar i vattnet gör att samtalen blir djupare, eller att svårare ämnen blir enklare att prata om. Fiske ger tid till avkoppling och reflektion.