28. jul, 2015

Flugfiskekurs på Emilsfiskecamping den 1 augusti 2015

Exklusiv Flugfiskekurs

Exklusiv Flugfiskekurs på Emils Fiskecamping i Kraddsele med Odd-Arne, Anna-Karin och Stefan lördag 1 augusti 2015.

Odd-Arne Bøe, mästerlig flugbindare med en fiskeerfarenhet som kan matchas av få, lär oss om de viktigaste insekterna i Kraddseleområdet. Vi får lära oss att känna igen dem och hur vi imiterar dem. Kursen innehåller också praktisk flugbindning och Odd-Arne delar med sig av några av sina bästa fisketips.

Anna-Karin Viklund, utbildad lärare och medlem i det svenska landslaget i Flugkastning. Anna-Karin är regerande världsmästare i tvåhands flugkastning och har många medaljer från nationella och internationella sammanhang. Vi får lära oss att kasta med flugspö av en av de bästa i världen. Anna-Karin har en effektiv och koncis pedagogik och ett engagemang som smittar av sig till alla.       

Stefan Siikavaara, välkänd kastinstruktör (MSX, Sage, Scientific Anglers och Federation of Flyfishers). Stefan är även tränare för det svenska landslaget i Flugkastning och har lång erfarenhet av effektiv utbildning. Vi får lära oss det viktigaste om kastteknik av en instruktör som har 25 års bred erfarenhet av progressivt flugfiske. Stefan lär oss också om hur vi hanterar fisken vid catch and release. Han delar även med sig av fisketips, metoder och taktik. 

Kursen passar flugfiskare på alla nivåer. Ta med egen utrustning (enhands flugspö), varma kläder och regnkläder. Om du har egna flugbindargrejer så ta gärna med dem, annars har vi utrustning att låna ut. Lunch, kaffe och smörgås ingår.

Max 6 deltagare, minimiålder 15 år. Kursen går av stapeln på lördagen den 1 augusti klockan 10:00 – 18:00. Kursen ges på norska (Odd-Arnes del) och svenska (Anna-Karins och Stefans del).

Bindande anmälan senast fredag 31 juli kl 12:00 till emils.fiskecamp@hotmail.com, telefonnummer 070-699 64 97 eller direkt i receptionen på Emils Fiskecamping i Kraddsele. Kursavgiften är 1300 kr per person och betalas i förskott senast fredag 31 juli kl 12:00 till bankgiro 5697-2276 (Ingrid Lindh) eller direkt i receptionen på Emils Fiskekamping. Märk betalningen med Kurs1aug + ditt namn. Ingen återbetalning görs vid eventuell avanmälan.

Välkomna till en rolig och lärorik dag!