23. feb, 2012

Blodpalt till Middag

Tjenare

Fick en ledig stund skicka gubben upp till Ammarnäs för att handla fläsk. Vi ska äta blodpalt till midda. De är så himla gott har koka renryggen för att få en god buljong . Man behöver inte ha ryggen de går ju med märjben huvudsaken man får en god buljong Sen   kokar jag palten i buljongen de är så sagoligt gott.. Den blod vi andvänder är ju naturligtvis renblod .som jag blandar i lite buljong, vetemjöl, havregyn, ägg och salt   blandas ihop till en  tjock deg  koka upp köttbuljongen ta två skedar doppar dom i buljongen sen ta en lagom mängd smet på skeden och lägg de i den kokande bujongen  koka tills paltaran flyter upp.. Serveras med stekt fläsk och lingonsylt.De är nog lapparnas nationalrätt eller så kokt renrygg   Idag har vi haft en kanonfin dag sola ha faktiskt givit oss värme. Robban har skottat o skottat o skottat med traktorn så nu är stugorna framme.  Han har bara fått jobba nu när han ha vare hemma . Men de är en hel del göra  inför vårsäsongen så de tur han kunde slita sej å komma hem  ett tag

Jaja nämen du ha de gott till nästa gång vi hörs    Soliga kramar från Kraddsele  

o