Blogg

29. maj, 2019

https://www.instagram.com/p/ByBa77iITyA/?igshid=2885cry8e5pj

26. maj, 2019

Tjenare 

Ja det har hunnit hända en hel del sen sist jag skrev . Snön hade försvunnit och varma dagar fina dagar och kalla dagar har vi haft  och som natten till igår den 24 maj då snöa det. innan hadde vi haft varmt och lite regn och då kom en del snösmältning från fjällen.  Det var väldigt ruggig dag  Fåglarna samlade vi hade sent igårkväll  gissningsvis 250- 300   ljungpipare här på lägda. Tack och lov dom var tysta . Dom var nog lite förskräkta över vädret . Många sorters fåglar samlades vid älvskanten eller på lägda dit vatten nådde .  Men som sagt älva har sjunkit mycket  ungefär 90 cm för att vi har nu ganska kallt. Men det är tidigt i år . Det ät långt mellan gångerna att man får klippa gräset i slutet på maj . Gissar och hoppas att fisket kan komma igång tidigt i år. Kanske redan före Midsommar Om inte nått monster regn förstör.

Stugorna är nästan klara för uthyrning  Har städat både ute som inne.  Det skulle behövas målas en hel del. Men det hinns inte med för till helgen då vankas det bröllop i vår bygd då fylls stugorna med bröllopsgäster  Det ska bli jättetrevligt.

Sen planeras det en del inför fiskesäsongen. I år kan vi ev ordna guidning . Johannes vår son har fyllt 18  är en ivrig fiskare som drömmer om att guida och jobba med fiske . Om inget annat kommer ivägen så kommer han att finnas tillgänglig  

 Jag har stuga ledig vecka 27 och v 28    junimånad är ledig   och början på juli månad finns det stugor ledig

I morron ska vi fira alla Mammor   GRATTIS ALLA MAMMOR  önskar er alla en fin Morsdag 

Ha de gott till nästa gång vi hörs  / kram 

 

25. maj, 2019

Lördagkväll den 25 maj Kolla vad vattnet har sjunkit undan Ikväll står det på 85 cm över normala.

24. maj, 2019